Recurrent "DNS server setting changed" warnings for VMNet ?!

Hello. I just discovered Glasswire. Great :slight_smile: ! Testing it. Have 1.0.28b.

I’m using VMware Workstation 10. Now and then, I got warnings about DNS address connection that has changed in VMWare Virtual Network card (VMNet).
Indeed that not a GlassWire issue I think. The DNS is really changing according to ipconfig /all !?!?

Comparing a standard configuration (see below) and a changed one, only 2 lines are differents.

  • Connection-specific DNS Suffix” which is empty after “the change”
  • DNS Servers” which doesn’t exists (no DNS address set ?!)

The Virtual Network Card is in DHCP. I’ve tried to increase default lease (30 min,max 2 hours to 1 day,max 7 days), but it doesn’t help. Sometimes I got 6-7 warnings in a row, each one separated by 1-5 min. That fills the alert list… :frowning:

Any VMWare user around with the same issue ?

Ethernet adapter VMnet8:

   Connection-specific DNS Suffix  . : localdomain
   Description . . . . . . . . . . . : VMware Virtual Ethernet Adapter for VMnet8
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-50-56-C0-00-08
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.59.1(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : samedi 25 octobre 2014 09:21:34
   Lease Expires . . . . . . . . . . : samedi 25 octobre 2014 18:21:33
   Default Gateway . . . . . . . . . :
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.59.254
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.59.2
   Primary WINS Server . . . . . . . : 192.168.59.2
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Thank !

Keep going on ! Good Job !

We’ll check on our end and see if there is something we can do. To avoid the warning temporarily you can go to settings/security and disable the “DNS server settings” monitor alert. Thanks for reporting this.

I am also having repeated “DNS SERVER SETTINGS CHANGED” alerts, pls advise, thx

I see this also occasionally. We are releasing an update soon that shows details about what is happening.

Interesting…I have two Dell computers running identical software including glasswire, using the same modem at the same time. One gets the repeated DNS Server error reset alert----and the other does not. Seems to point to some form of malware